Li Residence

TypeResidential
Size2,400 SF
StatusComplete
LocationQueens, NY

A couple with a growing family and a contemporary mind want to remodel a one-story ranch house that they have owned for a while and make it a home that fits for all. The house itself was without any character nor spatial interest, but the lot and neighborhood were lovely. Because of the zoning restrictions and the need to work within a limited budget, we pursue to work with the footprint of the existing house by adding a second floor on top of the existing footprint.

The contemporary design in form and detailing utilize local materials such as Western red cedar shiplap siding. A re-imagining of the interior space as we created the front entrance with a two-story void space that links the house through all of the living spaces. A feature staircase and a custom concrete wall connect from the kitchen to the second floor living accommodation.